August 4, 2010

Day 1

Seperti yang ditunggu-tunggu , tadaa.....
Bangun pagi sangatla awal sebab terover excited mau jalan...FYI, kami belum pun booking mana-mana hotel, sebab masa ini bukan school holiday so main terjahla....
Tapi yang menghairankan,punyala susah nak sewa kereta...aduhai.....
Akhirnya, we managed got VIVA 660 CC...Rm120 perday...so semuanya Rm 360 for 3 days...
Agak expensivela sewa kereta di KK ni...Teringat pula sewa kereta di Langkawi hari tu..Altis Rm80 perday..huhuhu....:)...Lagi satu,semua kereta yang disewakan cuma buatan Malaysia, yang lain-lain susah mau cari tapi kalau ada pun punyala mahal....

Aksi adik - adikku...
Cantikkan?
Kami bertolak dalam jam 9 pg....sampai dalam jam 11pg, thanks to Andrew for being our driver...
Saya taula kau urang ranau, itula kau terrer betul ni jalan....hehehhe..
Tempat yang menjadi sasaran pertama ialah Hot Spring, Ranau...Tujuan adalah untuk mandi....hehehhehe...
My little daughter and unty kici was really excited...Saya pula,waiting for them and take some pictures.

Welcoming...
OMG...emi & elen...
Can you spot Mr.Dota & emi??
After they finished?but wheres the others?



Selepas kepenatan mandi,kami pun mencari hotel.

Mr.Dota : Lets check in at Kinabalu Pines Resort.
                    At least we can have some memorable days in here..
                    Boleh tengok Gunung Kinabalu kalau keluar dari pintu bilik...
Me            : Ok....:)

Kami pun dapatla sewa bilik di Kinabalu Pines Resort..Rm160 per room...
The standard room was OK for me,but i hate it when the heater is under maintenance..huwaaaa...matilah..bergegar-gegarla kesejukan ni...The best part was....

Emi          : Mumi......yak....
Me            : Ok..Mandi terusla kalau mcm tu...( ms tu jam 4.30 ptg )

After 5 minutes....

Iv              : B......anak kau berak lagi...punya bau...mau muntah sudah saya ni.....
Me            : Ahahahahahah....Adui..sudah la sejuk sampai boleh mengeletar...

Around 6.30pm we're heading to Kampung Paka 2, Ranau untuk membuat lawatan ke rumah En.Rafiq.
Thank you Rafiq, kau punya ' kicap + lada '  dan ' sayap ayam' membuatkan kami terlupa dunia, tapi tu
' Sirung ' yang kau bagi tertinggal di rumah mumy saya..heheheh..jangan marah..

To En.Rafiq,
It's not too late to wish both of you, CONGRATULATIONS!
Semoga jodoh kamu sampai ke akhir hayat,AMIN!
nyumnyum.....SADAP!!!

bersambung...

2 comments:

Just said...

Wah.. enjoy sakan kamu aa..

Tp mmg susah mo cari keta sewa sana kk tu. Viva plg murah pun rm100 tu..

Sia pun mo ba p check in sana kinabalu pines resort tu.. hmm.. bila la ni aa.. ;p

nursyafiqahedna said...

kecian c daling..smpai ttidur..