October 29, 2010

37 weeks & Mr.Dota...

37 weeks check up....

hm...I did the OGGT....****!!!It makes me sleepy,dizzy,tired and vomit after i drink it....
Memang saya salahkan doktor sebab tidak baca betul-betul medical history saya!...the doctor feel sorry and at the end i don't have the choice.....fortunately,she's giving me MC for one day....goossshhhhh.....
Really hope the outcome will be SAFE!

oooo,ok..enough about it...lets see the pictures below...Mr.Dota climb the Great Wall..wow....Jealousla!!

View dr bawah...1st peak, 2000 M = 2KM
" Yeahhh..I did it!!! " ...I can see ur self - satisfied smile!!

 Really happy to see ur picture sayang...memang bestla pergi sana kalau gitukan?

October 23, 2010

Kereta Suamiku...Part 3

YadaYada......Yeahhhhhhh..at last I can relief now...Everything was settle..
Gosh,selagi kereta tu tidak dibaiki, migraine senantiasa menggangu fikiranku...Alhamdulilah.....doaku sentiasa didengar...

Harap-harap tiadalah yang bukan-bukan lepas ni...

I've called umi yesterday because she said she miss Emi so much...Sad to hear from Abah that Umi is not well....She got fever...maybe because of the weather ( kejap panas,kejap sejuk )
Poor them...Even abah also not very well, sekarang pun tambah 2 jenis ubat lagi menjadikan 10 jenis ubat sehari untuk diambil setiap hari...

Last night,I'm thinking how to overcome this matter...I dont want to burden them..Lets say if I deliver before Mr.Dota coming come, diorang pula kelam kabut kena datang pegi KL..plus they are not well dan perjalanan mengambil masa 8 jam...adui........

So,I've thinking and doing this.....I bought new air ticket for mumy...Mumy will fly to KL on next Saturday....

Ok,ni gambar kereta lepas dibaiki...


October 21, 2010

Kereta Suamiku , Part 2 & 36 Weeks...

Ishishish........panjangnya story kereta lakiku yang tercinta ini...ngehehehhehe...
Seperti yang telah diwar-warkan, we met today at A & W, PJ...so by rite now, apa-apa pun we will contact with his nephew...Tomorrow,after 12.00 pm we will see his nephew at Terminal 3, Subang...At least I can relief a bit rite now.Alhamdulilah.......Hopefully,everthing will going smooth tomorrow......hukhukhuhk....
Entah kenapala time Mr.Dota ni berada jauh nun di sana macam-macamlah dugaan yang datang...keretala,orangla....haiyaaaa......Tapi yalah takkanlah hari-hari kene ok ja, ALLAH doesn't burden us with things that we can't bear. Lagipun itu cuma 1 daripada berbilion-bilion lagi dugaan yang kena bagi,orang lain lagi susah....


Ahaaaa....times really flies away...today I'm officially 36 weeks ( 9 bulan )....
Naaa kaaauuuuuu....Apa-apa pun boleh terjadi...I'm gaining about 2.3kg..kikiki...Jadi, berat I dah menjadi 79.3kg...uhuhuhuhuu.....alalallalal....berat okan??Oleh kerana sudah masuk 9 bulan jadi aku pun keraplah seminggu sekali ke PPUM..bercintalah aku di sana...Due to my diabetic history last pregnancy,the doctor want me to do the OGGT...Tapi aku tak ter fikir pula nak tanya doktor tadi...kenapa bagi 3 pilihan untuk minum air gula kalau  cara paling tepat adalah berpuasa selepas jam 10 mlm ( minum air kosong saja boleh )
sampai minum air gula keesokkan pagi.....nantila aku simpan dulu soalan ni....

Oh ya....i did scanning..oooommmyyyyyyy baby....u look soooo cute in my womb.....macam tidak sabar pula tau...the sonographer cannot guarantee to me either gal or boy,but it doesnt bother me anymore..asalkan sihat,cukup sifat and the mumy also sihat,ALHAMDULILAH.....
Boleh cuba lagi kan Mr.Dota? ( senyum kambing )****.....berat baby pun sudah 3kg..itu dalam perutku,tapi x pasti kalau keluar nanti berapa beratnya....emi pun doctor ckp around 3.4kg...sekali keluar 3.8kg...uhuhuhuhu...
Ok, thats it for today....:)

October 20, 2010

Kereta Suamiku...

Yaiiiii.....updating from last blog...
hm...still waiting for the pending settlement....


Ok,the story goes like this...


Yesterday(19.10)


Jumpa di A&W, PJ.....Mak ai...India punya janji bukan alang-alang....kata tinggal di Seksyen 8 PJ,tapi perjalanan mengambil masa 45 minit...entahla mana dia tersangkut pun saya tidak tau....dlm hati pun memang sudah terdetik,betulkah mamat ni nak datang???Berbulu aku tunggu tau,nasib baik kami berempat ada...(me,epat,abg k & En.harun)...huhuhuhuu....Memangla klu tengok dari first impression aku,dia ketua gangster..rambut panjang,berumur dan friendly....boleh jual insuran..ngehehehhehe.....After the discussion,he said sorry and will settle this thing in weekend...


1pm - Mr.Deuke called me that he will see me today ,(20.10) 2pm at A&W


Today ,1pm 
Called to inform that we change it tomorrow because of his nephew cannot make it...


Hm...I really got tensed with this...I can feel the migraine until now.....but just now I called him back..push dia cikit...konon mau p Johor untuk stand by di sana sebab JEREBU di Muar....ahakss.......so he promised me that he we will setel it this week bf I  and he left KL....argggggghhhh....pedulilah,x boleh trust sangat dgn org macam ni...bukan racist atau apa tapi dalam 10 tu kita kena percaya 1 ja...lainla kalau cina trs mau setel terus menerus......kita ni ja yang lemah lembut...


BTW,cantiklah tarikh hari ni..20.10.2010.......

October 19, 2010

" Happy Sunday "

Hello blogger....How's your weekend?Ahaks..I know its Tuesday but my mood is still swing if the'problems'is still not settle.....
You must be wondering what the hell is my trouble,right?Argghh......

Early morning weekend,me,Emi,my sista and nephew went to Pasar Tani at Stadium Melawati Shah Alam...As usual we will reached there about 8am or 8.30am...Bought all the barang basah untuk stok seminggu...Having breakfast dan sambil mencuci mata...After finished all the task, baliklah rumah...
Sampai di lift,"Baaaannnnnggggg"....punyala kuat bunyi orang terhantuk...
Pusing belakang,emi terus menangis kesakitan....Aku bukannya kesian tapi aku tambah secukup rasa lagi sebab geram..Apa pasallah anak aku ni berjalan tak tengok jalan..selalu macam tu,berhayal lebih..Kadang tempat yang tak licin pun boleh terjatuh...arggghhhhhhh......
Sampai rumah barula aku sayang semula..kwangkwang...letaklah minyak gamat...Lepas sejam baru nampak kesan terhantuk tu...Emi,emi....

Nampak tu?Kesan selepas sejam...macam mekap pula kena tepek...
Malam tu malas mau masak sebab lunch jam 3pm...hahahhahah....Yalah,makan nasi minyak awal pagi siapa yang tidak kenyang sampai lunchkan?Tapi mulut tu asyik mau mengunyah ja....
Oleh kerana belum penat mengunyah makanan, aku pun suruhlah adik dan anak buah aku pegi beli roti canai & teh tarik = RM1 di restoran UKHWAH , PJ State...And of cozlah anak aku tu asyik nak "JAYAN" yang bermaksud jalan nak ikut....

First calling....dorang bagitau kedai Ukhwah dan kedai PJ State(pilihan ke 2) tutup awal...padahal baru jam 8 lebih...jadi aku pun suruh dorang pegi beli di Seksyen 8,Kedai Syed.....

Second calling.....tanya mau makan apa..enta apa dorang ingat aku pun tak tahu..????

Third calling...KERETA KENA LANGGAR!!!!!dugdapdugdap jantung aku berdebar...Ada mamat **D** tolol ke hape aku pun tak tau pegi cium bumper kereta kesayangan suamiku...alasan "TERLUPA TEKAN BREK"...B****....yang kau tak jaga jarak tu apesal..cikit konon tapi nasib baikla anak buah aku tu pandai buka mulut...anak aku dah menangis dalam kereta...adik aku snap gambar kereta dia dan ambi nombor hp dia...fuhhhh....nasib baik diorang OK...

Aku teruslah salin pakaian tunggu dorang di carpark....memang mau jatuh sudah jantung saya..tapi cuba kamu tengok gambar di bawah ni...


Ni gambar dari jauh ni....macam tahi lalatkan?
 


Barula nampak selepas di zoom....macam kena paku!!

Kecil-Kecil pun tukar dalam RM350
Nahhhhhhhhh.......Semalam aku pegi Naza Servis Center untuk buat quatation harga baiki bumper ni.... Macam yang tertera di atas...I"ve talked to the **D**an guy....I know its a bit expensive...So,after I've asked from other opinion, saya pun bersetuju untuk hantar di bengkel yang membaiki kereta honda city dia...

Jam 10.30 ni aku jumpa dia di A&W bawah ofis aku ni...dan akan ditemani oleh anak buahku dan our best buddy ,'En.Khair Hawari'...terima kasih kerana membantu aku...
Ya Allah,Kau permudahkanlah segala urusan kami ...AMIN!

Ok, I will update to you all asap...saya pun tidak pernah lagi jumpa En.Duke..(enta betul atau tidak nama dia?).....BTW,thats why i called my weekend.."HappY SUnday"..

October 13, 2010

Bengkak Kaki

Royalty-Free (RF) Clipart Illustration of a Happy Little Girl Listening To Her Pregnant Mom's Belly                                        


I noticed this morning,my kaki start kembang...wahahahhahaha....nahkan......mau dakat2 sudah ni tau...
Tapi kalau ikut macam first baby,lepas kembang dan surut kali ke 2 barulah aku akan meletup!
Oleh kerana ini kali pertama kembang, so, i keep praying that the baby will wait for daddy ya...Insyaallah!!


But nowadays i felt the mild contraction about a minute,ala-ala sengugut juga tapi bukan continuously....
Sakit ari-ari but the baby is still active and busy with the acrobatic activity i guess
( wahahahahha )...lainla kalau kuat mengeras,menggigil juga....Bukan takut atau tidak mau deliver awal tapi like i said before deep inside my heart I really prayed and hoped that Mr.Dota ada di KL dulu.


Since Mr.Dota confirmed that he will fly to Qing Dao, I did a lot of preparation from A to Z...termasukla mencuci barang lama dan baru ..habis kotak-kotak lama aku angkut dari bukit payong tu..kikiki...hm,i guess all the stuff is ready now cuma belum packing untuk barang bawa ke hospital...Mentally preparation??Oooo..Yang ini I sedaya upaya cuba.Selagi boleh tahan dengan tekanan dan permainan otakku ini,aku yakin BOLEH!yeahh..


Next week saya akan masuk minggu ke 36 so,next check up and scan appointment will be on next thursday.Hopefully everything is going smooth and fine,Insyaallah!



October 12, 2010

NO FACE BOOK & BLOGGING!

Hm....NO FACE BOOK & BLOGGING!
What the h*** is that?Poor you Mr.Dota..
No Face book & Blogging while you in there.So theres no updating pictures and stories from you. The China government prohibited it because of the national security i guess.But, thanks to the Yahoo Messenger,we are still can keep in touch..ngeeee...macam dekat pula tu Qing Dao..Emi was soooo happy to see you last night,and of coz me...
Thank you so much to our beloved nephew, Epat for letting us borrowing your laptop since your 'CU WA' off to there.Once again thank you epat for being my driver on week..kwangkwangkwang.....
CU Nur malas nak drive sekarang,terasa kembang je kakiku itu...Oh yes..not to forget my sister,Edna terima kasih kerana sudi menemankan aku di kala ini sehingga terpaksa berpindah rumah...wahahahahhah....mmuaahhhh to both of you..


To Miss Earo...bila kau mau turun KL ni?tembirang saja sana kau,banyak betul janji dusun..kakakaka...:)

October 11, 2010

Akhirnya masa ' itu ' pun tiba

Assalamualaikum peoples...
How's your life?I bet that all of you must having a good time,rite?


Akhirnya masa ' itu' telah pun tiba.....apala tu kan?bukan new baby born tau!!Tetapi,suamiku yang tercinta was safely landed at Qing Dao,China.Alhamdulilah!!


Hm.....starting from yesterday,I'm counting days for two reason..My priority of course our little cutie pie inside my belly (ngeehehehh)but deep inside my heart is hoping that she or he will wait for daddy...And yes,counting days for Mr.Dota to come home early November.
Based on the information through Mr.Google and Mr.Dota, 
China was on autumn season.OMG, I am really over excited to see the pictures from there...:) You better update your blog and pictures Mr.Dota..hehehheh...Ok,enough about Mr.Dota right now..


Semek debekku itewww semakin hari semakin panjang akalnya...Makin fluent tapi pelat juga.
Kadang-kadang kalau aku tak faham apa bendela yang dia tanya..tapi,siap ada gaya kalau explain mende yang aku tak faham dia cakap..Kekadang aku memang tak boleh nak bertolak ansur sebab geram punya pasal,kene juga dia tapi bila fikir balik aku rasa bersalah tapi yalah daripada dia tidak takutkan?
"Melentur buluh biar dari rebungnya".....Lucu pula aku tengok bila dia pandai sesuatu,she will definitely do the expression..macam semalam,dia baru pandai buat jari 'PEACE',punyala dia berlari macam orang kena kejar hantu sebab nak tunjuk ke mumy dia...ahahahhaha....mungkin macam itulah kita masa kecil-kecil kan?


Tetapi adakah kita akan melayan karenah anak-anak kita seperti sekarang?Jangan pula sebab anak makin ramai jadi perhatian itu lebih kepada si kecil saja...Tepuk dada tanyala diri sendiri!
Sedih juga aku bila teringat masa dulu-dulu,I dont see any compliment from my father even I did excellent in anything..I don't need present or what..It's just the 'words' that makes me feel appreciate by parents..cuma ayat yang keluar dari mulut.."Belajar,belajar,blablabla..ini saja kau dapat??anak c anu dapat begini...anak dia masuk sana..."..Sometimes i dont know which one is motivation tapi bagi aku semua tu membeza-bezakan anak...entahla...I'm still learning,learning and learning everyday.As a daughter,sister,mother and wife everyday.I remember theres one ustaz said that,Janganlah kita marah pada anak kita sewaktu 'Anak kamu mahu dan sedang menjamu makanan' dan waktu 'mereka hendak keluar ke sekolah atau mencari ilmu'


To my daughter, Emi Wardiah....
Mumy loves you very very much sayang!!!