October 11, 2010

Akhirnya masa ' itu ' pun tiba

Assalamualaikum peoples...
How's your life?I bet that all of you must having a good time,rite?


Akhirnya masa ' itu' telah pun tiba.....apala tu kan?bukan new baby born tau!!Tetapi,suamiku yang tercinta was safely landed at Qing Dao,China.Alhamdulilah!!


Hm.....starting from yesterday,I'm counting days for two reason..My priority of course our little cutie pie inside my belly (ngeehehehh)but deep inside my heart is hoping that she or he will wait for daddy...And yes,counting days for Mr.Dota to come home early November.
Based on the information through Mr.Google and Mr.Dota, 
China was on autumn season.OMG, I am really over excited to see the pictures from there...:) You better update your blog and pictures Mr.Dota..hehehheh...Ok,enough about Mr.Dota right now..


Semek debekku itewww semakin hari semakin panjang akalnya...Makin fluent tapi pelat juga.
Kadang-kadang kalau aku tak faham apa bendela yang dia tanya..tapi,siap ada gaya kalau explain mende yang aku tak faham dia cakap..Kekadang aku memang tak boleh nak bertolak ansur sebab geram punya pasal,kene juga dia tapi bila fikir balik aku rasa bersalah tapi yalah daripada dia tidak takutkan?
"Melentur buluh biar dari rebungnya".....Lucu pula aku tengok bila dia pandai sesuatu,she will definitely do the expression..macam semalam,dia baru pandai buat jari 'PEACE',punyala dia berlari macam orang kena kejar hantu sebab nak tunjuk ke mumy dia...ahahahhaha....mungkin macam itulah kita masa kecil-kecil kan?


Tetapi adakah kita akan melayan karenah anak-anak kita seperti sekarang?Jangan pula sebab anak makin ramai jadi perhatian itu lebih kepada si kecil saja...Tepuk dada tanyala diri sendiri!
Sedih juga aku bila teringat masa dulu-dulu,I dont see any compliment from my father even I did excellent in anything..I don't need present or what..It's just the 'words' that makes me feel appreciate by parents..cuma ayat yang keluar dari mulut.."Belajar,belajar,blablabla..ini saja kau dapat??anak c anu dapat begini...anak dia masuk sana..."..Sometimes i dont know which one is motivation tapi bagi aku semua tu membeza-bezakan anak...entahla...I'm still learning,learning and learning everyday.As a daughter,sister,mother and wife everyday.I remember theres one ustaz said that,Janganlah kita marah pada anak kita sewaktu 'Anak kamu mahu dan sedang menjamu makanan' dan waktu 'mereka hendak keluar ke sekolah atau mencari ilmu'


To my daughter, Emi Wardiah....
Mumy loves you very very much sayang!!!

2 comments:

Alin said...

Cutenya si Emi.. Ndak sabar mau tunggu si Sandra pandai becakap pula bila baca ni entry.

Maymel said...

Lin: nanti bila c sandra pandai bercakap lagila kau panat mau menjawab..hehehheeh