October 19, 2010

" Happy Sunday "

Hello blogger....How's your weekend?Ahaks..I know its Tuesday but my mood is still swing if the'problems'is still not settle.....
You must be wondering what the hell is my trouble,right?Argghh......

Early morning weekend,me,Emi,my sista and nephew went to Pasar Tani at Stadium Melawati Shah Alam...As usual we will reached there about 8am or 8.30am...Bought all the barang basah untuk stok seminggu...Having breakfast dan sambil mencuci mata...After finished all the task, baliklah rumah...
Sampai di lift,"Baaaannnnnggggg"....punyala kuat bunyi orang terhantuk...
Pusing belakang,emi terus menangis kesakitan....Aku bukannya kesian tapi aku tambah secukup rasa lagi sebab geram..Apa pasallah anak aku ni berjalan tak tengok jalan..selalu macam tu,berhayal lebih..Kadang tempat yang tak licin pun boleh terjatuh...arggghhhhhhh......
Sampai rumah barula aku sayang semula..kwangkwang...letaklah minyak gamat...Lepas sejam baru nampak kesan terhantuk tu...Emi,emi....

Nampak tu?Kesan selepas sejam...macam mekap pula kena tepek...
Malam tu malas mau masak sebab lunch jam 3pm...hahahhahah....Yalah,makan nasi minyak awal pagi siapa yang tidak kenyang sampai lunchkan?Tapi mulut tu asyik mau mengunyah ja....
Oleh kerana belum penat mengunyah makanan, aku pun suruhlah adik dan anak buah aku pegi beli roti canai & teh tarik = RM1 di restoran UKHWAH , PJ State...And of cozlah anak aku tu asyik nak "JAYAN" yang bermaksud jalan nak ikut....

First calling....dorang bagitau kedai Ukhwah dan kedai PJ State(pilihan ke 2) tutup awal...padahal baru jam 8 lebih...jadi aku pun suruh dorang pegi beli di Seksyen 8,Kedai Syed.....

Second calling.....tanya mau makan apa..enta apa dorang ingat aku pun tak tahu..????

Third calling...KERETA KENA LANGGAR!!!!!dugdapdugdap jantung aku berdebar...Ada mamat **D** tolol ke hape aku pun tak tau pegi cium bumper kereta kesayangan suamiku...alasan "TERLUPA TEKAN BREK"...B****....yang kau tak jaga jarak tu apesal..cikit konon tapi nasib baikla anak buah aku tu pandai buka mulut...anak aku dah menangis dalam kereta...adik aku snap gambar kereta dia dan ambi nombor hp dia...fuhhhh....nasib baik diorang OK...

Aku teruslah salin pakaian tunggu dorang di carpark....memang mau jatuh sudah jantung saya..tapi cuba kamu tengok gambar di bawah ni...


Ni gambar dari jauh ni....macam tahi lalatkan?
 


Barula nampak selepas di zoom....macam kena paku!!

Kecil-Kecil pun tukar dalam RM350
Nahhhhhhhhh.......Semalam aku pegi Naza Servis Center untuk buat quatation harga baiki bumper ni.... Macam yang tertera di atas...I"ve talked to the **D**an guy....I know its a bit expensive...So,after I've asked from other opinion, saya pun bersetuju untuk hantar di bengkel yang membaiki kereta honda city dia...

Jam 10.30 ni aku jumpa dia di A&W bawah ofis aku ni...dan akan ditemani oleh anak buahku dan our best buddy ,'En.Khair Hawari'...terima kasih kerana membantu aku...
Ya Allah,Kau permudahkanlah segala urusan kami ...AMIN!

Ok, I will update to you all asap...saya pun tidak pernah lagi jumpa En.Duke..(enta betul atau tidak nama dia?).....BTW,thats why i called my weekend.."HappY SUnday"..

2 comments:

ALIN said...

Adoi.. Secukup rasa? Kejam ni. Macam mak tiri. Hehe.. 2x5 sama si Sandra la tu. Tapi, dia di pipi. 4hari baru hilang tu bekas terhantuk. Gigi yang baru tumbuh pun, sudah ada pecah sikit.

Maymel said...

Bukan mak tiri lin...mumy tiri...xoxoxooxo...selalu bah mcm tu..gerigitan saya....
alalala....buas juga anak2 kita ni..mangkali terikut kita masa kicic2 dulu..ngheeee