January 24, 2011

Buat suami-suami di luar sana...

Jika isteri menangis dihadapanmu….

“hargai lah ia sblm terlewat…”

Jika seorang isteri menangis dihadapanmu,

itu bererti dia tidak dapat menahannya lagi…

Jika kau memegang tangannya saat dia menangis, dia akan tinggal bersamamu sepanjang hidupmu..

Jika kau membiarkannya pergi, dia tidak akan kembali menjadi dirinya yang dulu, selamanya!

Seorang isteri tidak akan menangis dengan mudah, kacuali didepan orang yang sangat dia sayangi, dia akan menjadi lemah!

Seorang isteri tidak akan menangis dengan mudah, hanya jika dia sangat menyayangimu.

Dia akan menurunkan rasa EGOnya.

Wahai suami2, jika seorang istri pernah menangis karenamu, tolong pegang tangannya dengan penuh pengertian.

Kerana dia adalah orang yang akan tetap bersamamu sepanjang hidupmu disaat kau terpuruk terlalu dalam …

Wahai suami2, jika seorang isteri menangis keranamu, tolong jangan menyia-nyiakannya. Mungkin, kerana keputusanmu, kau merosakkan kehidupannya dan mungkin kamu akan menyesal selamanya.

Saat dia menangis didepanmu, saat dia menangis keranamu. Lihatlah jauh kedalam matanya. Dapatkah kau lihat dan kau rasakan SAKIT yang dirasakannya keranamu ?

Apakah keistimewaan perempuan ini ? ”

Dibalik KELEMBUTANYA dia memiliki kekuatan yang begitu dahsyat..

TUTUR katanya merupakan KEBENARAN..

SENYUMAN’nya adalah SEMANGAT bagi orang yang dicintainya. .

PELUKAN & CIUMAN’nya bisa memberi KEHANGATAN bagi anak2nya..

Dia TERSENYUM bila melihat temannya tertawa..

Dia TERHARU Dia MENANGIS bila melihat KESENGSARAAN pd org2 yg dikasihinya. ..

Dia mampu TERSENYUM dibalik KESEDIHAN’nya. .

Dia sangat GEMBIRA melihat KELAHIRAN..

Dia begitu sedih melihat KEMATIAN..

TITISAN air matanya bisa membawa PERDAMAIAN.

Tapi dia sering dilupakan oleh SUAMI krn 1 hal…

Bahawa “Betapa BERHARGAnya dia”…



Thank you Abu Ubaidah.....

January 21, 2011

Out Look Point View,KL

Salam Bloggers......
How are you?Me?I'm doing really really extremely good....hehehehe...
Apa kamu buat semalam?duduk rumah?shopping or window shopping?
Oleh kerana tahap 'kesakitan deria rasa' aku teruk beberapa hari ini,so Mr.Dota sarankan supaya aku rest for a few days from cooking ...kwangkwangkwang....U olls tau tak, aku masak kari ikan hari rabu lepas, and guess what was happen?kikikiki....macam air garam aku masak kuah kari...kakakakka...i'm so so sorry Mr.Dota...at last saya kena masak maggi..kwangkkwang....sebab hubbyku lapar semula...hahahahaha


Yesterday,we went to one of the best scenery in KL...you can search it from the Internet!!!Out Look Point View...Best!!!So kita layannnnn

View from HAVEN .....masa maghrib
See????Nice huh?
And i loveeee this....
Us.....
Makan nasi arab..gila...banyak!!!

till then....

January 17, 2011

Promoting Venture Corner!!!



Okey,di kesempatan ini saya mau buat promosi blog adik saya iaitu www.venturecorner.blogspot.com
Just in case if u are interested in HIJAB,you may try they product!Sangat berpuas hati dengan material yang disediakan.It's not because she is my sister,but truly because of they product!Bolehlah berkenalan dengan TUAN empunya blog..Dalam FB pun boleh search..
To Mr.Naza & Miss Edna...

Good Luck to both of you!!!

January 16, 2011

Pusat Sains Negara

Hi everyone....
Okez, minggu ini tiada event yang menarik pun untuk dibuat...
Saturday - just stay at home disebabkan kesibukan melanda Mr.Dota..
Ahad - aktiviti ke Pusat Sains Negara untuk menghiburkan si Kakak,emi....
Jadi layan gambar di bawah...

At the entrance,while waiting for Mr.Dota



 Ahaaa..sempat lagi buat 'peace'!!!!!

Apa tu Mumy????
Inilah dinosaur yang emi tanya tadi...

Ni dinosaur di tingkat 2...ehhhh..jari siapa tu?



Ini dia..heroin saya sedang nyenyak tidur!!

Mumy..jomla kita pergi makan!!
Three of us...
hahahahah.....tengok org belakang!!!
Cuma tengok pameran dinosaur ja sebab pameran yang lain ' is under maintenance '........

January 7, 2011

Cuti Yang Panjang...

Hello there...well,this is my second entry for the new year!Since New Year until now, I did a lot of things such as went to barber,shopping,cinema and most of the time I spent time with my adorable princess,Aira...Emi?...I send her to Baby Sitter house..WhY?..I've a lot of pending things to do...biasala kalau balik kampung satu bulan macam tunggang terbalik ni rumah...fuh..*sigh*...

Since I'm on leave until 10.02,so my timetable is starting at 9am..Or maybe 10am,depending on Aira....
Sekarang lagilah hujan ja awal pagi,jadi kemalasan untuk bangun itu sentiasa ada...But,my doter is always being a good girl,so I cuma bangun paling banyak pun 2 kali untuk bangun,tapi lenguhlah badan sb BFkan...
I feel like being full time housewife..kikiki...cuci baju,masak,menyapu,tengok tv and a lot of things....

Mesti kamu jealouskan saya tengok TV?Ok,don't get jealous because all of the story are S***!!Now I feel  regret for paying the bill every month!Cerita memang tip-top dan femes tapi apesal semua cerita pasal anak dara jatuh cinta dengan suami orang,isteri jatuh cinta dengan suami orang,hishhhhhh...macam-macamlah,naik bosan aku tengok cerita tu semua!Tapi memanglah kejadian ini semua realiti...
Tapi sampai bilalah 'drama ' macam ni ada dalam hidup kita...I'm thinking off:
  
   1. Why such this happen to all of us?
   2.  Don't you feel tired to start it over again, especially for the Married Women or Man?
   3.  Don't you feel sorry for your daughters and sons?
   4.  How many times you want to fall in love with someone else?
   5.  If you feel in love like you never felt before,so why you telling your other half before you get each other
        that u love and adore him/her so much before?

Baik lagi aku tengok cerita hindustan macam ni...kikiki....
Oklah,thats all for today...

January 1, 2011

Goodbye 2010,Welcome 2011

Jap lagi mesti dengar orang mengira,pastu mesti bunyi bunga api dan mercun sana sini...
Ya......sebab kemunculannya tahun 2011....cepatnya masa berlalu....
Tahun 2010 akan selalu diingati seperti tahun-tahun lalu...tersimpannya seribu kenangan manis,pahit,masam,manis,tawar dan macam-macam lagila....
So,for this coming new year,2011 i will set a lot of target and goals for my life..
I will list it....jatuh dan bangun aku pada tahun ini juga adalah semua berkat azam dan kekuatanku...
And I promise to myself that i will love myself and ALLAH!ya....itula yang paling asal sebenarnya kalau kita mahu mencari diri kita yang selalu tenggelam di ' laut '....


Thank you ALLAH for giving me strength that i never believe that i had,Thank you ALLAH for giving me a good health,wealthy and family...
And once again, thank you sebab memberi hambamu ini jalan yang terbaik dan nafas untuk berbakti padamu...

Last but not least my dear friends and family....


SELAMAT TAHUN BARU 2011