February 19, 2011

BF Vs Susu Tin




Bla,bla,bla and bla.......
What can I say If people keep thinking that Formula Milk is the best?

He / She : Anak sihat? Dah pandai apa yer?
Me  : Alhamdulilah,sihat......semakin hari semakin pandai..bla,bla,bla.....
He/She : Oh, cepatnya masa berlalu...
Tapi akak/abang rasa awak patut campur supaya bla,bla,bla...
                 ( macam - macam testimonial aku dengar )....

I am really glad and appreciate because I'm surrounded by this people.Saya tahulah diorang ni makan garam dulu and had gazillion experience..Tapi bila fakta sains berlawanan dengan pengalaman yang aku dengar,I rather keep silence and pretending like I am listening!!!
As long as my *B* still can produce and enough for my dother, so why should i stop it or mix it, right?
Determination and nawaitu is what I focused!6 month is the crucial time for me...

February 14, 2011

Kerja,Kerja,Kerja....

Kerja,Kerja,Kerja.....hahahahahha.....
Ya, saya telah mula bekerja semula sejak Jumaat lepas...
And yes, hidup aku telah bertambah busy...
Busy mengepam susu, house chores dan yang seangkatan dengannya...kikiki...
hm....kerja di tempat kerja?????(..bueeeekkkkk...)....

February 9, 2011

Semua orang boleh baca!!!

Nahhhhh......sekarang ai dah letak semua orang boleh baca....
Actually, malas bah mau kasi baca orang sebab malu!!kikikiki...Tapi xpala,malaslah mau invite org ni....
senang-senang terus masuk ja...Maybe I should write in diary when its really P&C!!!hahahha....

I'm a busy mumy today!



Yeah....I'm a busy mumy today...memang hari-hari busy tapi hari ini terlalu busy....
Lusa masuk kerja,hari ini first day aku hantar 2 orang anak dara aku ke rumah ibu mereka dari awal pagi macam aku pergi kerja...oleh kerana laluan air leaking, aku terpaksa pergi urus hal sdn.bhd disebabkan kesibukan Mr.Dota...hari ni aku x blh kemas rumah sebab seharian urus hal ini jer...adui....laundry dah bertimbun,tambahan dgn kain yg perlu di lipat macam bukit itew....hari ini aku berulang 2 kali ke rumah ibu diorang sebab performance susu aku tak berapa UMMPPPHHH!!!!pump,pump,pump.......inila yang buat aku btl2 stress sb kena fokus kalau pump....hm....claim insuran pun x masuk lagi,hampeh!!!!!ini dah masuk sebulan lebih ni....begitula orang jual insuran,kalau masa jual cakap berapi-api,bila nak claim,senyap jer....tapi aku sabar jer...i need new handbag!!!!

Gong Xi Fa Cai...


Hello there....How's your holidays?
It's not too late for me to wish Happy Chinese New Year ......
Teringat pula masa dulu-dulu tau....kalau mau CNY kami adik beradik tidak ketinggalan pegi makan malam di rumah bapa tua...hukhukhuk....pastu esok pagi ada aramai tiii...kuikuikui...
i miss the 'angphow',buah limau and gambling..kwangkwangkwang....

Oleh kerana i'm still on leave so Mr.Dota pun bawalah kami sekeluarga balik kampung for one week....
Emi yang makin banyak cakap tu asyik2 tanya...
'Mumy,bila nak sampai kampung ni?'......
Tapi yang bestnya balik kali ni penuh kereta...sebab adik aku yang belajar di Johor tu pun  ikut balik KT....jadi macam ikan sardinla,bonet pun penuh dengan barang masing-masing....
Macam biasa kalau lalu ikut pantai,CONFIRM singgah makan SATA di Kemaman,bersebelahan dengan INTAN...SEDAP!!!!Tapi yang x bestnya sebab air kelapa tiada...hukhukhuk.....


Oleh kerana MIL aku nak sangat pergi Pasar Siti Khadijah di Kota Bharu,Kelantan...Jadi apa lagi buatla trip ke citu untuk sehari...And u know what???Macam aku pergi sana untuk menemankan orang-orang bershopping....rambang mata juga aku,tapi kalau bukan sebab aira aku dukung,memang aku join sekaki dengan MIL and SIL...

Pergi makan Ikan Celup Tepung.......Main layang-layang....Pegi Pantai Batu Buruk..Tapi lupa pegi Pantai Chendering.....Tapi bahaya juga bawa anak2 pegi pantai sekarang sebab ombak tinggi....Okla nanti kita sharing-sharing lagi...kuikuikui....



Pantai Batu Buruk....




Tengok tuuuu!!!
Ni gambar di KB...masa ni kami keboringan ni...

Sempat juga ambil gambar nenek ni....

Aku pun memang dah penat sangat ni...

Emi and unty...

'Mumy nak naik KUDE'........

Muka serius tau!!!padahal takut..kuikuikui