February 19, 2011

BF Vs Susu Tin




Bla,bla,bla and bla.......
What can I say If people keep thinking that Formula Milk is the best?

He / She : Anak sihat? Dah pandai apa yer?
Me  : Alhamdulilah,sihat......semakin hari semakin pandai..bla,bla,bla.....
He/She : Oh, cepatnya masa berlalu...
Tapi akak/abang rasa awak patut campur supaya bla,bla,bla...
                 ( macam - macam testimonial aku dengar )....

I am really glad and appreciate because I'm surrounded by this people.Saya tahulah diorang ni makan garam dulu and had gazillion experience..Tapi bila fakta sains berlawanan dengan pengalaman yang aku dengar,I rather keep silence and pretending like I am listening!!!
As long as my *B* still can produce and enough for my dother, so why should i stop it or mix it, right?
Determination and nawaitu is what I focused!6 month is the crucial time for me...

6 comments:

Just said...

congratz and gud luck mil. my children dpt rasa 2wks from me pun sia besyukur sdh.. mmg teda oo sia.. :(

Maymel said...

alhamdulilah just...
itula tu..ada org yg langsung x just...masing2 punya rezeki kan..ndakpa, anak yg next blh try pula,hehehehe

KenMAHD said...

Hi Mel :)

First disini berjalan2 dr blog Just :) I love parenting and mommy's blog :) Followed ur blog :)

Btw, psl BF vs Tin..setuju dgn statement : klu badan kita tu masi blh produce milk for the baby apa salahnya teruskan sja la BF kan baby tu..klu nak cmpr pun tak kisah yg penting baby cukup makan/minum :)

Maymel said...

hello KenMAHD!!!Tq for visiting...
Yes,200% agreed!btw,tq for ur support!:)

LilYofDaPond said...

mel: keep on pumping!!! u can do it! :))

Maymel said...

tq zu!!!