March 25, 2011

Sayangnya ' KAMU '

Huwaaaaaaaaaa.....rasa mau menangis saja ni tau!!!!
I felt so terrified and worried too much.....
Saya memang betul-betul " SAYANG sama KAMU"...
Tapi kenapa jadi begini????Guess what people????
I'm loosing my hair!!!!!
What happened to me?The story began when my sister said this:

" Hey...Kenapa rambut kau sia tengok macam jarang-jarang? "
" Yakah?Mana? "......
" Arrrrrgggghhhhhhhhhhh!!!!!!!!Kenapa ni?????"....
"Na...itula kau selalu kau kasi ketawa rambut siakan...itu laitu!!!!!xoxoxoxoxoxoxoxo".....

Better do something!Should see the doctor....
Please don't tell me because of the genetic!!!!
I really hope and wish because of the stress and giving birth....:)

March 24, 2011

Ke mana arah tujuan anda selepas ini?

.." Ke mana arah tujuan anda selepas ini ?"......
Apalah yang saya merepek awal-awal pagi ni?Sebelum apa-apa,TAHNIAH diucapkan kepada mereka yang mendapat keputusan cemerlang SPM 2010!Wow.....Cemerlang,Gemilang  & Terbilang gitu...hehehehe....
Sana sini keluar berita anak-anak cemerlang ni...
Kepada yang kurang cemerlang,takpe boleh ambil paper julai,kuikuikui..:)...

Tapi, apa yang kurang menyenangkan adalah bila mak atau bapak calling sana sini tanya keputusan anak orang lain,pergi setiap meja dengan soalan 

" bukan anak kau ambil SPM ke?"....Berapa dia dapat?..bla,bla,bla....

Bagus kakak atau abang ni memang terover take care orang disekeliling but hey?????!!!!
Pleaselah....naik meluat tau...sudah tu buat perbandingan pula c polan ni dapat begini...
Macam boleh jadi consultant manager tau!....You are trying to make other people hate you (kesian tengok muka ibu atau ayah yang anak-anak 'kekurangan A',sekarang ni ada +/-)
Kalau sekali jer tanya takpe,ini dari pagi sampai ke petang asyik dengan bla,bla,bla...
Sebenarnya takut juga aku nak cakap orang sebab takut kena muka sendiri....
Entahla,kadang-kadang takut juga aku jadi macam tu lagi 20 tahun...kuikuikui....
 Tapi bagi aku kadang-kadang we as a parents,give your children space...let them be independent...Takkan la sampai isi form dan beli nombor pin pun mak bapak kena buat?Apalah salahnya kita duduk disebelah dorang and guide them how to do it,so maybe next time they know how to overcome with anything...I really really thanked to my parents for letting me being ' myself '!!!!At least I can managed it by myself ,lagipun  itula guna kawan di sekeliling ..(yang ni kalau ambitious lagi bagus)....surely you become more knowing....cuma klik aje kalau mau dapat info,Encik Google akan membantu anda..see??kalau mau tengok macammana 'rebus telur' pun ada...kakakkaka...sorry my dearBF,if u read this i know u will piss off me.....kakakaka.....

Well,I don't mind if u do like or dislike my post,It's what I'm thinking peeps!!!


March 14, 2011

Restoran Famous Thai

Hi Everyone...Happy Monday and ' Happy Lazy Day ' .......
I couldn't close my eyes last night, maybe I'm overslept, hehehehehe....( mesti kamu berfikirkan macamana saya boleh terlebih tidur kalau ada anak kecil..:P..)well,do email or sms me if you want to know the secret,huahuahua...
Post ini dikhaskan untuk seseorang...sebab kerana dialah kami terpaksa bersiap-siap untuk keluar malam....
Sorry girl,no cakes for you..lagi pun you dah mention awal-awal yang you dah muak makan kek,kan?
Ini lah gambar orang yang dimaksudkan itewww....
Birthday gal.....xoxoxoxo
kakakkakakakak...jangan marah tau!!!!!xoxoxoxox...Happy Birthday to me!!!!!
Untuk meraihkan Hari Jadi aku ini, Mr.Dota pun bawalah kami ke Famous Thai Restaurant ..Just five of us.....the other 'men' ada kelas malam dan projek .....
Ini makanan yang kami order for 3 pax...The food was delicious except the Chicken Tomyam...
Sorry to say but i dont like the taste,macam ayam yang tidak disembelih elok....


Ni pula pencuci mulutnya...Cendol Durian...Sedapkan?

Semua gambar baby aira ada puting tau!!
Thank you Mr.Dota...Masa birthday you pun kita makan makanan Thailand,birthday ai pun makan makanan thailand juga...Kalau macam tu kita kena ada trip ke Thailandlah, macammana???....
To Mr.Dota, Thank You very very much!!!
 

March 11, 2011

Selamat Hari Jadi

Happy birthday to you...
Happy birthday to you...
Happy birthday to Dady....
Happy birthday to you...

Selamat Hari Jadi Yang ke 51 dady...I wish I could sit and talk to you....
I've been thinking and worried too much about you nowadays.....
No doubt I owed you too much since I was born...
My prayers and love always be with you dady...
Hugs and kisses for you...
I love you so much Dady!!!

March 8, 2011

Clare Cynthea & Aaron Cheah....

Last Saturday, we had a wonderful night...I mean both us ( me & Mr.Dota ) because we are invited to one of my ' kawan lama ' wedding dinner....Thank you Clare for inviting us....
and yes,she looks very very stunning and beautiful that night....
Congratulations to both of you , Clare Cynthea & Aaron Cheah...
Till death do both of you apart....
Just enjoying the pictures......

Date:5 Mac 2011
Venue: Royal Club Selangor



The MC of the night


Met the bride & groom...and also the parents

So lovely...

The Girlsss.....ada yang hampir 10 thn x jumpa

Us ....
P/s : Clare, no matter how far the 'journey'  and obstacles, always believe and convince yourself  that you can do it...because 'perfect' is boring!!!love you

March 1, 2011

March Indeed...

Hari ini aku EL.....u know what?i'm ran out of milk!!!!!!Goshhhhhhhhhhhhh......I don't have any idea what is happening to me?Lunch semalam aku terpaksa balik rumah hantar susu...i keep on pumping....dapatla 4oz untuk 2 kali pump...i need rest and eat more vege......semua aku dah telan tau...ASI,susu kambing,oats,holicks,milo,bayam and sewaktu dengannya....enough with the BF.....hukhukhuk...

Ok,last week Mr.Dota bawa kami sekeluarga JJCM.....Its a day trip anyway...Ok,cuba teka di manakah tempat ini?

We went to MELAKAAAA!!!!!sudah lama tidak berkunjung ke kota ini..hehehehe...Jom layan gambar kami yang poyo itu..hehehe...

Makan cendol jap...panassss....
Siapala emi tengok tu??
Ok....gores & menang!!!Yeke?Cuba tengok betul-betul
Emi yang kepenatan selepas turun naik tangga..kakakak
Us!!!
Mr.Dota asking for direction
Dinner time...Yang ni kami belasah habis....and it cost us RM76.00...

Ok,siapa -siapa yang berhajat untuk JJCM di Melaka, bolehla bawa family anda ke Deli Muara Restaurant di KM10,Muara Sg.Punggor, Crystal Bay, Melaka......Pemiliknya En.Azrin Izharuddin.....


BTW, I love March...my daddy will turn to 51 another 10 days and me ????2*...kakakkaa....i'm in the middle of 20..
Mr.Dota asked me this question yesterday:


....Sayang nak hadiah apa?.....
Me: Hm.....kereta,boleh?
What?hm...Ok,boleh nanti ai bagi kereta mainan...


hukhukhuk.......by right now,i still don't have the idea...nak minta apa ni???
And yes...yesterday was my mummy birthday....Happy Birthday mummy...
I LOve you mumy,I owed you soo much!!!And I dont even know how to pay the 'debts'.....
My prayers and love is always be with you....