March 24, 2011

Ke mana arah tujuan anda selepas ini?

.." Ke mana arah tujuan anda selepas ini ?"......
Apalah yang saya merepek awal-awal pagi ni?Sebelum apa-apa,TAHNIAH diucapkan kepada mereka yang mendapat keputusan cemerlang SPM 2010!Wow.....Cemerlang,Gemilang  & Terbilang gitu...hehehehe....
Sana sini keluar berita anak-anak cemerlang ni...
Kepada yang kurang cemerlang,takpe boleh ambil paper julai,kuikuikui..:)...

Tapi, apa yang kurang menyenangkan adalah bila mak atau bapak calling sana sini tanya keputusan anak orang lain,pergi setiap meja dengan soalan 

" bukan anak kau ambil SPM ke?"....Berapa dia dapat?..bla,bla,bla....

Bagus kakak atau abang ni memang terover take care orang disekeliling but hey?????!!!!
Pleaselah....naik meluat tau...sudah tu buat perbandingan pula c polan ni dapat begini...
Macam boleh jadi consultant manager tau!....You are trying to make other people hate you (kesian tengok muka ibu atau ayah yang anak-anak 'kekurangan A',sekarang ni ada +/-)
Kalau sekali jer tanya takpe,ini dari pagi sampai ke petang asyik dengan bla,bla,bla...
Sebenarnya takut juga aku nak cakap orang sebab takut kena muka sendiri....
Entahla,kadang-kadang takut juga aku jadi macam tu lagi 20 tahun...kuikuikui....
 Tapi bagi aku kadang-kadang we as a parents,give your children space...let them be independent...Takkan la sampai isi form dan beli nombor pin pun mak bapak kena buat?Apalah salahnya kita duduk disebelah dorang and guide them how to do it,so maybe next time they know how to overcome with anything...I really really thanked to my parents for letting me being ' myself '!!!!At least I can managed it by myself ,lagipun  itula guna kawan di sekeliling ..(yang ni kalau ambitious lagi bagus)....surely you become more knowing....cuma klik aje kalau mau dapat info,Encik Google akan membantu anda..see??kalau mau tengok macammana 'rebus telur' pun ada...kakakkaka...sorry my dearBF,if u read this i know u will piss off me.....kakakaka.....

Well,I don't mind if u do like or dislike my post,It's what I'm thinking peeps!!!


5 comments:

bobiedanbad said...

klu ku biarla anak tu belajar berdikari sendiri, & klu sdah setakat itu jak IQ anak2 dlm akademik terima jak dgn hati redha...mgkn bakatnya di tempat lain

Murni said...

;-)yes...anak2 perlu diajar dan dilatih supaya tau berdikari. karenah org Mel, ada macam-macam ragam. x sah kalau x buat perbandingan sesama sendiri.

Maymel said...

bobiedanbad:iya,betul tu...
tij:sakit telinga sy mendengar!!

X-weatherman said...

well said..and a good way of thinking..

LilYofDaPond said...

i totally agree with y mel :))