April 21, 2011

Imaginary friend

Kejadian ni berlaku dalam bulan lepas kalau tak silap aku....
Sebelum ni memang aku dah perasan tapi aku tak ambil peduli sangat sampailah malam tu Aira menangis tak berhenti. Binggung aku dibuatnya...Yalah,bila budak kecil menangis tanpa sebab yang tidak dapat dipastikan aku mula cuak dan tak tahu nak buat apa....Aku sapu minyakla,bagi nenenla, bawa jalanla dan macam-macamla sampai satu tahap aku tengok je dia nangis....
Sambil aku tengok aira,aku pun ternampakla emi debek tu bercakap...
  
Me : Emi,awak buat apa tu?
Emi : Emi cakap dengan kawan emila mumy....
Me : Kawan Emi?Siapa kawan emi?
Emi: TUUU.......(sambil tunjuk di cermin...Dalam fikiran aku " WTH"???) 
        Terus aku tengok laki aku...
Me: Suruh kawan Emi balik...Adik Aira nak tidur,Cakap dengan dia mumy tak suka dia kawan dengan emi
Emi: Ok,mumy!!..(terus keluar dari bilik)


Tak sampai 5 minit,aira senyap terus tidur.....( what do you think people )
hahahaha.....


Ok, selepas kejadian itu berlaku kira OKla aira tu menangis...cuma kalau 
'mengada-gada' datang ,aku rasa penat,penat,penat sangat sebab dia nak ' bergantung ' , dan  sangat 'mengenali' aku......
Memang boleh sabar tapi ada masa tu aku bagi terus laki aku,pastu 10 minit kemudian baru aku angkat dia semula...Sekarang ni mau mandi atau berak pun aku kena guna gear 5!!!!See???Aku nak masak pun susah tau...Kesian aku tengok laki aku kena buat air sendiri , sorry sweetheart..:)...Emi pun asyik nenen jer,makan tak berapa sangat..setin susu untuk seminggu...garu kepalala En.Dota yer.....Nasib baik aira susu cap gantung!
Yang aku perasan emi akan bersemangat makan kalau makan di rumah...hm...Time management,time management...I love to cook but theres always but for me...aku rasa macam nak termuntah makan makanan luar...Weekend baru aku ada masa nak masak,huhuhu....
Tapi, dalam kesibukan itewwww...ada juga masa aku pergi berdating dengan Mr.Dota..ahaks....tidak payah lama-lama pun ,just 2 or 3 hours together-gether  pun cukup...curi - curi masa cikit ( I like..:)..

4 comments:

Zulee aka Wee said...

kin takut juga post ko ni.. huhuhu T_T

Murni said...

yaiiii sapa la kawan yg si Emi nampak tu Mel... hehehe. kin seram ehh

Maymel said...

zulee: sy pun takut tp buat2 x tau
Tij : hehehe...harap2 jgn dtg melawat lagi

Just said...

astaga mil!! bikin takut oo kan...

i like part curi masa berdua tu! :D