May 16, 2011

Cough,Fever and runny nose

I was on medical leave last week . Lately my little aira is having cough,fever and runny nose.Poor you aira....
After 5 months you come out from my **g***, inilah kali pertama dia sakit!!hukhukhuk....
Mudah-mudahan aira cepat sembuh yer,AMIN!!!
Pagi ni pula kami lambat keluar rumah ,hahahaha....
Kisahnya kunci rumah entah 'hilang' pergi mana.....Geledah semua tempat...
Fuhhhhh..*pening kepala* mencari...lama tu br nampak di buaian..ahahaha.....
Kunci Mr.Dota pun missing in action....*ke ada toyol ni?*..(soalan cepu emas)
*Atau pun  manusia pelupa*....

Six days left before we fly back to KK...(senyum sampai telinga)
I did packing our bags since yesterday,**please don't get confused**
I know it's too soon but it doesn't mean I packed everything * maknanya baru letak beg di bawah, ok!:)*
I guess it will take about 5 days or maybe until Saturday morning,huahuahua....
Tapi dalam kegembiraan itu ada sedikit kepahitan,only three of us (me,emi & aira) will fly on this Saturday,we will see Mr.Dota on another Saturday ( I hate,I hate,I hate )...
Always,always, always the same reason ...SAYA YANG MENURUT PERINTAH!!!
But who cares right?You don't even care the 'quality or precious time'!!Damn,I should not write it here, but like I said before.. who cares?I am trying to understand it,but this time I don't want too....nghehehehe...

Ok, thats it for today

May 10, 2011

Copy & Paste 2

I cannot stop myself from sharing this with all of you.


Its all started when I received a call from someone claiming that he was from Maxis and he asked me to shutdown my phone for 2 hours for 3g update to take place. As I was rushing for a meeting, I did not question and shutdown my cell phone.

After 45 minutes I felt very suspicious since the caller did not even introduce his name. I quickly turned on my cell phone and I received several calls from my family members and the others were from the number that had called me earlier - 3954380.

I called my parents and I was shocked that they sounded very worried asking me whether I am safe. My parents told me that they had received a call from someone claiming that they had me with them and asking for money to let me free. The call was so real and my parents even heard 'my voice' crying out loud asking for help. My parent was at the bank waiting for next call to proceed for money transfer. I told my parents that I am safe and asked them to lodge a police report.

Right after that I received another call from the guy asking me to shutdown my cell phone for another 1 hour which I refused to do and hung up. They keep calling my cell phone until the battery had run down. I myself lodged a police report and I was informed by the officer that there were many such scams reported. MOST of the cases reported that the victim had already transferred the money! And it is impossible to get back the money.

Be careful as this kind of scam might happened to any of us!!! Those guys are so professional and very convincing during calls. If you are asked to shut down your cell phone for updates by the service provider, ASK AROUND! Your family or friends might receive the same call.

Be Safe and Stay Alert!

Please pass around to your family and friends

May 9, 2011

Burberry Summer For Me

Burberry Summer for Women 2011 Burberry for women

Selamat Hari Ibu semua...
Tak payah celebrate pun sebenarnya tapi kalau sekadar suka-suka pun OK jugakan?
Oleh kerana Mr.Dotaku sangat busy dengan schedule minggu lepas  kami semua dapat keluar malam...
Ok juga keluar malam ni memandangkan cuaca yang panas sekarang,fuhhhhh!!!!
Rasa macam nak pasang air-cond tau....

Terima kasih yang amat-amat sangat ya laling....I love your gift!!!!
Burberry Summer for me,:)



May 6, 2011

Copy & Paste

Kajian dibuat ke atas 88 pasangan berkahwin

ONTARIO: Wanita lebih berkemungkinan menjadi bosan dalam perkahwinan berbanding lelaki, menurut satu kajian. 

Malah, hasil kajian itu turut menunjukkan bahawa lelaki berkemungkinan mudah bosan dengan pasangan luar nikahnya tetapi bagi pasangan yang berkahwin, keadaan itu terbalik.

Bagi mendapatkan kesimpulan berkenaan, 88 pasangan termasuk yang sudah berkahwin selama 36 tahun ditanya mengenai keadaan hubungan mereka.
Mereka yang mengaku jemu dengan pasangan apabila diteliti menunjukkan ada 70 jenis kebosanan dalam hubungan mereka. 

Kumpulan kedua responden pula diberi senarai bentuk hubungan dan diminta menerangkan keadaan dengan pasangan mereka. 

Hubungan yang berada dalam keadaan bosan adalah antara jawapan paling banyak dengan merujuk kepada kekurangan keseronokan, perbualan dan suasana romantik juga mendapat markah yang tinggi. 

‘Hubungan dirasakan seperti kerja rumah’ juga jawapan popular yang dipilih. Ramai mengadu perasaan berdebar-debar yang dirasai ketika bersama pasangan sudah hilang, manakala yang lain merasakan mereka terlalu dikongkong. 

Ujian ketiga menunjukkan pula mengemukakan senarai pemeriksaan Skala Kebosanan Hubungan juga cukup lengkap bagi responden memilih bentuk hubungan membosankan daripada yang umum atau kemurungan. 

Kajian itu juga mendedahkan bahawa perkahwinan lebih membosankan berbanding ketika keluar bersama sebelum intim dulu serta ia bukan saja mengenai berapa banyak masa dihabiskan bersama. 

Penyelidik dari Universiti Winnipeg di Kanada, Profesor Beverley Fehr berkata: “Siapa yang berpacaran mungkin merasakan kurang bosan kerana mereka lebih bersedia melepaskan diri mereka apabila hubungan dirasakan masuk ke peringkat kebosanan,”. 

Ketika menerangkannya dalam jurnal Perhubungan Peribadi, Fehr menambah: “Jika penyelidik turun padang dan bertanyakan orang ramai apa pendapat mereka mengenai halangan untuk mengekalkan cinta, berkemungkinan jawapan yang bakal diperoleh ialah konflik, pengkhianatan dan mementingkan diri sendiri. 

“Kami mungkin akan rasa terkejut jika ada yang menjawab ‘rasa bosan’ walaupun ia mungkin jawapan yang betul atau sekurang-kurangnya yang betul,” katanya. – Agensi 


May 4, 2011

Counting days....

Masuk saja bulan MAY,kembang kempis hidung aku tau...kakakkaa...
Fuhhhh....I'm counting days before we fly back to my hometown,KK
Ooooo I miss the beaches,weather and my family..
I guess both of my parents feel the same way too..
Tapi jangan tersilap yer...bukan diriku yang dirindui tapi dua orang cucu mereka....
Tahun inila kalau urang sabah bilang...' naaa,ni kalila barula... ' xoxoxoxo
Dua minggu bersuka ria.....
Kaamatan....( rindu mau nyanyi tu lagu kaamatan)
Ada wedding untuk dihadiri....Pigi turun sampai di Tenom pastu kalau dapat p Kudat!
Naaaa kau....banyak tul rancangan ni,ahahahaha.....
I like,i like,i like,i like

May 3, 2011

Sedih sungguh berita keluarga hari ini.
Salam Takziah diucapkan kepada keluarga arwah Puan Pakiam isteri kepada arwah Encik Gunasekaran.
I wonder how's their two sons life after this?Who's gonna stay with them?Who's going to take care of them?
Condolences to their family.
FYI, arwah Mr.Guna was one of my best colleague in KLIA.
Very talkative person, easy going and he'll always talked about his two sons..
And he will guide me how to solve matter..

Mr.Guna : Emil....What is CAVOK?
ME         : Hm...I forgot Mr.Guna!!..(kakakaka...)
Mr.Guna: What???Thats why they send u here..bla,bla,bla,bla
(inila ayat yang aku dengar masa mula-mula dia ajar aku)

....................