June 27, 2011

Girls VS Matured Woman

Girls leave their schedule wide-open and wait for a guy to call and make plans.

Matured women make their own plans and nicely tell the guy to get in where he fits.
Girls want to control the man in their life.

Matured women know that if he’s truly hers, he doesn't need controlling.
Girls check you for not calling them.

Matured women are too busy to realize you hadn't.
Girls are afraid to be alone.

Matured women revel in it-using it as a time for personal growth.
Girls ignore the good guys.

Matured women ignore the bad guys.
Girls make you come home.

Matured women make you want to come home.
Girls worry about not being pretty and/or good enough for their man.

Matured women know that they are pretty and/or good enough for any man.
Girls try to monopolize all their man’s time ( I.e., don’t want him hanging with his friends).

Matured women realize that a lil’ bit of space makes the ‘together time’ even more special-and goes to kick it with her own friends!
Girls think a guy crying is weak.

Matured women offer their shoulder and a tissue.
Girls want to be spoiled and ‘tell’ their man so.

Matured women ’show’ him and make him comfortable enough to reciprocate without fear of losing his ‘manhood’.
Girls get hurt by one man and make all men pay for it.

Matured women know that, that was just one man.
Girls fall in love and chase aimlessly after the object of their affection, ignoring all ’signs’.

Matured women know that sometimes the one you love, don’t always love you back
-and move on, without bitterness.
Girls will read this and get an attitude.

Matured women will read this and pass it on to other Matured women and their male friends.


P/s: hm...i 'm on my way to be a matured women,huahuahua

June 23, 2011

Cuti Yang Panjang...Part 2

Masa bergerak dengan pantas!Seminggu pun berlalu....
Lagi 3 jam Mr.Dota akan sampai jadi kami pun pegila kenduri kahwin.......
Everybody asked 'who we are?'....yalah sudah lama tidak ketemu lagipun ai sudah bertudung,lagilah diorang tidak kenal and my size is different,hahhahaha
Congratulations to both of them,Haddie & Imelda......
Tapi jalan mau p Kg.Ruhiang ,Tamparuli memang adventure....
Daddy said :
" Sanang saja bah kau jumpa ni tampat...kau naik jalan p ranau,lapas tu kau naik bukit,nt kau jumpa tu jalan masuk"
hahahahha......Masing-masing kami berfikir bila mau sampai ni bukit ni?mana tu simpang?adooooiiiii....lepas masuk simpang,kena naik bukit lagi,**FUH**
Lepas tu kena turun bukit lag,sudahla masing-masing pakai high heels 6 inchi.....nasib baik tidak jatuh .....
* budak kepenatan berjalan*
*kawasan hutan yang tebal*
* Penat kami turun bukit *
The Bride & Groom
**mana c emi?**
*rupanya merajuk,hehehe..*
Cepat masa berlalu rupanya Mr.Dota sudah selamat mendarat di KKIA,jadi kami pun terpaksa beransur walaupun berat hati !!
(yalah,lama x bergosip sama cousin2ku*)
....Maybe next time,right?....

June 21, 2011

Cuti yang panjang...Part 1

Hi semua.......
Fuh,punyala lama saya bercuti tapi kalau diizinkan memang boleh saja cuti itu disambung tetapi disebabkan tempoh cuti rehat yang kritikal,jadi 14 hari saja saya duduk 
di Sabah Tanah Airku.....

Oleh kerana ini kali pertama aku balik ke KK without Mr.Dota,nervous itu pun datang...
Nasib baik kami naik Airbus yang macam tiada penumpang,jadi pramugari MAS yang baik hati itu pun bagilah kami tempat duduk yang lebih selesa,ALHAMDULILAH.....
Nampaknya suara aira paling kuat hari itu..hukhuk...kesian dia, masih tidak sihat masa tu...
Nasib baiklah kakak menjadi anak dan kakak yang paling baik hari tu...Pusing kiri,pusing kanan,tanya bila mau sampai?mana daddy?kenapa daddy tidak ikut?bila nak makan ni?kenapa lambat sampai makanan?
Pramugari yang lalu lalang itu pun tersenyum kambing bila emi tanya macam-macam....
( soalan yang tidak akan habis sampai bila-bila dan akan berulang,kenapa?sebab apa?bila )

Pendek cerita, first week kami banyak duduk di rumah sebab keadaan aira yang kurang sihat..
Tapi kalau kau 'urang KK' , CONFIRM kau p cari tu 'YOYO'....minuman keminatan orang KK...hahahahah...Hari-hari saya p singgah di YOYO dan order minuman yang sama...sampai adik saya cakap " Di KL teda YOYO ka? "
.....hari -hari saya berak bau 'YOYO'...kakakkaka


Pergi beach,tapi alamak ....baulah!!!!I miss the old scenery...walaupun tidak secanggih sekarang tapi tiadala bau-bauan...Harga buah kelapa pun RM4 sudah...tawar pula tu...macam kaya sudah tu penjual kelapa sebab tidak mau ambil order.


Sedang menunggu pelayan!*PERHATIAN,display makanan di atas meja itu bukan kami punya*
*cantik tapi bau kurang menyenangkan*
Sayap ayam dan buntut ayam itu sudah kemestian ya...xoxoxoxo......But i 'm more prefer and love to eat buntut ayam...kakakakka....Tapi gambar tidak sempat diambil kerana mulutku tidak berhenti mengunyah!!
Jadi aktiviti kami cuma JJCM,asyik makan,makan,makan.....


Jap lagi ai cerita pula


June 14, 2011

Lama tidak berblog

Good evening everyone....
Lamanya tidak berblog,hehehe...:)
There are two things that i would like to share with all of you...
Firstly,I'm toooo happy because i've met my ' kawan lama' especially my true friends!
 i miss our moments ( *flashback the memories*)..I will share the photos after I've got it from my friend..'bah,jangan kasi lama-lama tau'....

I've heard bad things happened to my friend, makes my heart beat much more faster than the F1!
Even thought you are not telling me my friend,I knew how you felt it because I've been there,trust me it's really really hurt and broke my heart!
For the sake of everything,think wisely and pray to ALLAH
~ macam adik saya cakap..
'Apa kau rasa B?Oren?'kakakaka....
Till then ....