June 21, 2011

Cuti yang panjang...Part 1

Hi semua.......
Fuh,punyala lama saya bercuti tapi kalau diizinkan memang boleh saja cuti itu disambung tetapi disebabkan tempoh cuti rehat yang kritikal,jadi 14 hari saja saya duduk 
di Sabah Tanah Airku.....

Oleh kerana ini kali pertama aku balik ke KK without Mr.Dota,nervous itu pun datang...
Nasib baik kami naik Airbus yang macam tiada penumpang,jadi pramugari MAS yang baik hati itu pun bagilah kami tempat duduk yang lebih selesa,ALHAMDULILAH.....
Nampaknya suara aira paling kuat hari itu..hukhuk...kesian dia, masih tidak sihat masa tu...
Nasib baiklah kakak menjadi anak dan kakak yang paling baik hari tu...Pusing kiri,pusing kanan,tanya bila mau sampai?mana daddy?kenapa daddy tidak ikut?bila nak makan ni?kenapa lambat sampai makanan?
Pramugari yang lalu lalang itu pun tersenyum kambing bila emi tanya macam-macam....
( soalan yang tidak akan habis sampai bila-bila dan akan berulang,kenapa?sebab apa?bila )

Pendek cerita, first week kami banyak duduk di rumah sebab keadaan aira yang kurang sihat..
Tapi kalau kau 'urang KK' , CONFIRM kau p cari tu 'YOYO'....minuman keminatan orang KK...hahahahah...Hari-hari saya p singgah di YOYO dan order minuman yang sama...sampai adik saya cakap " Di KL teda YOYO ka? "
.....hari -hari saya berak bau 'YOYO'...kakakkaka


Pergi beach,tapi alamak ....baulah!!!!I miss the old scenery...walaupun tidak secanggih sekarang tapi tiadala bau-bauan...Harga buah kelapa pun RM4 sudah...tawar pula tu...macam kaya sudah tu penjual kelapa sebab tidak mau ambil order.


Sedang menunggu pelayan!*PERHATIAN,display makanan di atas meja itu bukan kami punya*
*cantik tapi bau kurang menyenangkan*
Sayap ayam dan buntut ayam itu sudah kemestian ya...xoxoxoxo......But i 'm more prefer and love to eat buntut ayam...kakakakka....Tapi gambar tidak sempat diambil kerana mulutku tidak berhenti mengunyah!!
Jadi aktiviti kami cuma JJCM,asyik makan,makan,makan.....


Jap lagi ai cerita pula


3 comments:

Just said...

sia bkn urg kk sebb sia nda pernah minum tu yoyo even femes gila!!! hahahhaha..

yayy.. c sai pun suka tu buntut ayam... ;p

Maymel said...

just: itulaitu..mmg bukan urang KKla mcm tu,ahaks...:)

hahaha...sadap baitu...kau x mknka tu buntut ayam?

Just said...

sia kureng sikit sama ayam ni.. isi ja yg sia mkn.. sama kulit.. klu kena guring la.. hehehe..