December 20, 2012

Precious time, 'Me' time...

Lately,starting from 32 weeks the exhausted and most of all kemalasan build in myself!!
I did my own 'refreshment',self motivation but still the pain and nightmare overwhelming me....

Give up?No,No,No....
I'm more concern about my healthiness right now..
Alhamdulilah the second time OGGT result was good,nothing to worried but I'm gained 2.4 kg in 3 weeks...
By now, officially gained more than 14 kg in 35 weeks or equal to 8 months...That is why I can't stand or sit like normally because my framed is not enough space to support the fatness...

My recent hobby which is ' sleep like you never care was over '!!!I can't sleep, I don't have the precious time like before,hukhukhuk....but the problem will solved when the sunrise is calling you to wake up!!!!huwaaaaaaa.....Bukan mengeluh atau tidak bersyukur dengan nikmat yang diberi tapi it makes me looks and acted like zombie!!
I can live with the pressure or what so ever,but i cannot compromise with the terms of "Precious time of Me" @rest@sleep@eat! I don't even care people said you should do this,this and this in the mean time because you don't even know how my body works everyday,the 'sweet pea' I'm carrying,the pain that i had!

My O my......Insyaallah,please pray for me then....

November 30, 2012

32 weeks...

Alhamdulilah,dah  masuk trimester ketiga...
Apa-apa pun boleh terjadi disebabkan kesaratan aku ni,hihihi...
8 more weeks to go ......wait,pray and be optimist in every moment.....
Sometimes,I felt distracted with the surrounding...
Especially the person who is really close to you,ahahaha...
Not being sensitive with my situation...I'm trying to understand BUT the feeling
 " You are too selfish " will come up every time...
I can be tolerate when it comes to work but other than that I let he decide,by then
you will definitely know how crazy and hard it is but because of the word "Happy"!!
Doesn't matter if you are in second,third,fourth, or which time, He/she need you more
than you can imagine!It's not about the communication at first,but the responsibility that you belonging!!!
I keep prayed that I'm healthy, hoping our sweet pea will come out
on the right timing,be optimist and most important,HAPPY and cherish every moment....









November 26, 2012

4.3kg!!!Faint!!!!!

Last Thursday, I did the OGGT again, for the second time!
The reason why
" Puan, 21 weeks for OGGT was too early to detect the diabetic,so you must, do it once again, ok?"....
Dalam hati macam-macam dah aku merepek....
" Kenapa doc? "...
Because of your history...hormon pula akan berubah bila masuk minggu ke 30.....
Well,as a good and not demanding patient,he/she will insist you to do it whether u love or not,kan?
But, deep inside my heart i am too paranoid and worried my weight..I realize i ate too much,too sweet,too sour,too spice...the portion maybe too much,i don't know...But, according to Mr.Dota I don't ate 
too much,cuma terlalu kerap menguyah,wakakaka....Masa timbang berat adalah saat-saat yang paling
mendebarkan sebabnya berat aku selalu mendadak naik!!4.3kg * paling cepat naik * rasa macam nak pengsan masa timbang tu dan mulalah aku berkira-kira....
By now, berat saya telah naik sebanyak 14kg !!!!!Congrats to myself, :)....

Still have about 9 weeks to wait ' you '.....
Ayat yang selalu emi akan cakap

" Kalau baby ni keluar,aira akan jadi kakak...jadi emi akan jadi kakak 2 kalike momy? "...
ahahahaha........
" Nanti keluar baby boy atau baby girl dulu? "....
" Emi nak 4 orang lagi adik ye "...
walaupun aku pening jaga dan layan kerenah dorang, but life will be empty and nothing without them..I love three of you!!!!!

November 19, 2012

Family Getaway

Hoorey!!!!!!!!!Family Getaway!!!
Since the school holidays is started, my Family IL love come to KeL!
And of coz SOGO and JALAN TAR will be they every day pit stop,ahahaha...
You can't imagine how passion and how much RM their spent!!!
MASYUKKKKKK!!!!

Cameron Highlands was our family getaway for 2 days 1 Night!!!
Really exhausted now,i need nappy time!!!
But here I am in office , saving the annual leave and work chores ( wahaha ) ...
I can't wait for another family getaway but maybe just four of us,hehehe...
Before aira become 'kakak',I really hope that I can save the energy to comfort,hugs and 
cuddles both of them every day!!
And YES,to Mr.Dota thank you for being supportive to me!!!Without you, I can't control
myself when the hard moments come...I Love three of you!!!
And lastly, Happy Birthday to my princess,aira!!!!
Mommy prayed that you will always be in good health,stay active!!!!



* Bharat Tea Plantation *

* muka semakin sembap *


* nyumnyum .....*


* Selamat Hari Jadi Adik!!!!*
** no cakes and birthday party since mommy is craving for Cup Cakes **

November 8, 2012

Oktober yang busy

Alhamdulilah,Syukur ke hadrat Ilahi.....
Semuanya berjalan dengan lancar...
Last 2 weeks merupakan hari yang sangat penat + busy + penat...ahahahah
Serius, aku tak nak balik  ke Pantai Timur kalau musim perayaan...
Tired + Tension + Jemm gila +Bosan ( sebab jemm )
Mr.Dota dah banyak kali pesan supaya balik ke KT dan balik semula ke KL WAJIB bukan 
keesokannya KERJA!!!!dan keputusannya memang pergi sehari sebelum raya,balik KL sehari sebelum kerja,wahahaha...tidak guna menangis,kesal tetapi perlu pasrah dan sabar ajela jawapannya....
Duduk kereta seharian weiii.....sampai tahap kena berhenti di tepi jalan sebab anak aku nak kencing,ahahaha..Gasaklah,nasib aku boleh bertahan kalau tak aku rasa aku pun WAJIB turun di tepi jalan sekali dengan anak aku....
Malas mau cerita banyak2,kamu tengok jalah gambar kami,hihihi...


* Selamat Pengantin Baru buat epat &edna. Didoakan  agar  kekal hingga ke akhir hayat,amin!! *

* Our New Family Member *
* Majlis Kenduri *
* aku selitkan gambar konvo adik aku,hehehe....Congratulations  sister!!! *
* sempat juga pergi Genting bawa family *








October 17, 2012

Can't wait them...

Ku hitung hari membuatkan diri rasa tidak sabar,wahahahaha.....
Can't wait the big event ( hope and pray everything will be good and perfect )...
Can't wait my family members will fly to KL,wohoooo...and most important thing is
Alhamdulilah,ALLAH knows the best and answer my prayers!!!!Dady is coming to here...
I can't stop from counting the days!!!!Feeling great everyone when your love ones is surrounding you!!!
Thank You ALLAH!!!!

October 4, 2012

Love,Love,Love

Love.... 
have warm feeling for someone....
like something very much... 
be in love or fall in love... 
thing in this world that covers up all pain and makes someone feel wonderful or comfort with...

Love .... 
is not hurts,loneliness,rejection,agony and violence.... 
is not painful and tortures...

Me?You? 
The Amazing thing is when someone breaks your heart, you still love with every broken pieces....
I believe pure love belongs to ALLAH ,parents,siblings,kids and friends... 


*Love,love,love *

I love this song lyrics by Sara Bareilles-Love Song 


" Convinced me to please you 
Made me think that I need this too 
I'm trying to let you hear me as I am"...


To All my family members,
I'm blessed to be as one of your family member,
I'm blessed that everything happened to me  makes me realize how small i am,
The journey of life is still up and down,
The love that you spread to me is unlimited and more than everything,
Now I knew that I am strong because of your love!!!!

October 2, 2012

Testing,testing

Ya Allah Ya Tuhanku.....Ampunilah dosaku dan keluargaku...Tenangkanlah hatiku yang gundah gelana,penuh kebencian,dan rasa keperitan ini....

September 25, 2012

MOod Swing



Lately,i can feel that i'm not in good mood..to be more specific,MOODY!!!
I don't like to chatting , gossiping,jokes or what ever !!!!!
I prefer to shut my mouth...
Everything is not OK for me...
Maybe I'm too paranoid,exhausted...
But still loves,loves blog walking!

September 12, 2012

Jawab Saya......

Kadangkala soalan kebudak-budakan akan keluar dari mulut orang dewasa, padahal soalan
yang ditanya adalah berulang dan kita sendiri akan tahu jawapan itu akan keluar dari mulut orang yang kita tanya, misalnya..

A : You makan apa tu? *sambil melihat pinggan si B*

B : *sambil senyum dan menjawab* Mee goreng mamak!

    ( si B akan berkata-kata dalam hati, *takkanlah tak pernah nampak orang lain makan mee goreng mamak*

....ahahaha,begitulah selalu!!!Cara kita hendak memulakan perbualan tapi kekurangan idea..

Tapi, bila kanak-kanak kecil yang petah bercakap dan kerap bertanya soalan mencabar minda sometimes you will trying find or explained it in the very best answer!

" Kenapa nama ubat warna kuning tu antibiotik?Kelakarkan nama ubat tu? ".....
" Kenapa doa mumy takde nama .........? ".....
" Macammana kita nak doa kepada ALLAH untuk orang yang sakit dada?"....
" Kenapa orang buang sampah di sini?".......

All the time is Kenapa,Bagaimana dan Macammana....ahahaha.....
Thank you ALLAH for giving the very best family ....I Love three of you,:)...
Opssss....I forgot the ' sweet pea '!!!!!

September 4, 2012

Jumpa lagi...

Goodbye KK...till we met again next year ...
To My Dady....

It's hurt to watching you laying on the bed and I ain't doing nothing,
It's hard to say good bye while you still warded,
It's killing me when I can't touch and hug you ,
Your warm voices makes me miss you too much ..

Insyaallah, we will see each other next month...


August 25, 2012

KK for Raya

KK for raya?Well Yes!!Felt sorry to in laws but it was urgent on 4th Raya dady is warded until now due to 'paru-paru berair'!So here i am...watching him laying down,felt useless as a daughter and waited for the 
recovery soon,Insyaallah!!.... 


* picture taken on the third day ,by now he looks too skinny *

August 15, 2012

Salam AidilFitri

Alhamdulilah, in few days we will celebrate Eid ul-Fitr....
Sadly we will leave the holy month.Month of forgiveness,kindness,blessings and 
giving your love and self more than 100 % to the Al Mighty....
Insyaallah,till we met again holy month!
Dear bloggers, please take care of yourself and family!
" Kepulangan kita adalah untuk dirai, bukan untuk ditangisi "...
**attention to Mr.Dota too...drive slowly,no need to rush!!**
Once again,I would like to wish all of you 

"Selamat Hari Raya AidilFitri. Maaf Zahir dan Batin"


August 14, 2012

Ceramah di awal pagi

Sekarang ni aku tengah dengar radio sinar fm via handphone...
Tetamu undangan ialah Dr.Fadzilah Kamsah..Tajuk perbincangan Bagaimana hendak menghadapi lebaran 
yang bermakna?

Nasihat yang aku perolehi :

1. Kepada suami - suami diluar,di kala isteri anda sedang memboyot, tolonglah jaga
    hati isteri anda dengan sebaik-baiknya. Kata Dr.,suami yang suka ada affair dan biar
    hatinya terasa disenangi oleh orang ketiga kerana tidak menjaga solat!
    
    Kepada isteri - Sekiranya masih teringat-ingat dengan kegiatan si suami,
    banyak-banyakkanlah beristighfar,berdoa dan menjaga solat!

2.  Kepada anak-anak - Janganlah kita suka menyalahkan ibubapa dengan keadaan kita.
     Kita yang patut merubah nasib dan keadaan kita kalau sememangnya kita bermula   
     dengan ' 0 '.Hargailah ibubapa yang membantu menjaga anak-anak kita.
     **peringatan untuk diri sendiri**

3.  Selalunya ingat doa 'Ya Aziz, Ya Jabbar,Ya Mutakabbir'....Tujuannya   
     melembutkan hati...Bolehlah dibaca untuk si suami dan anak-anak.

4.  Bergilir-gilirlah balik kampung!Semoga selamat sampai ke destinasi.

August 7, 2012

Berbuka di luar

Hello bloggers....
hm...aku rasa puasa ni asyik nak tidur memanjang....menguap entah berapa kali dalam sejam..
Puasa kali ini juga aku rasa penat....Tapi Alhamdulilah,masih tersimpannya tenaga untuk masak setiap kali bersahur dan berbuka,:)....Melayan karenah anak-anak aku lagi..tapi most of the time, aku banyak duduk, berbaring dan tidur, ahahaha....kalau nak berbuka di luar pun aku dah pesan Mr.Dota supaya keluar rumah jam 6pm...kikiki...budjet untuk berbuka saja jadi takdela aku asyik tengok makanan tu,ahahaha...Tapi,aku akan tutup dapur kalau weekend sebab malas..tapi kena juga masak tengahari sebab anak aku nak makan nasi...
Oleh kerana last weekend SIL in the house,so kerjanya asyik keluar ,shopping dan shopping... Tapi bukan akulah yang shopping sebab aku tak larat nak pergi cari barang....
Okla...aku malas nak taip banyak-banyak ni...

* terpaksa berbuka di tangga disebabkan kami lambat tempah meja *

* budak yang mengantuks sangat tapi lapar,ahahah *


July 26, 2012

Situasi berbeza?

Situasi 1:

Di halaman Kampung si Suami.

Isteri : Jomlah kita pergi jalan-jalan.Kata nak pergi jalan -jalan cari makan?

Suami : Kejap ( dengan nada kasar sambil sibuk main FB )

Jam 4.30pm...

Suami : Ok , JOM!!

Isteri   : er....takde orang nak join ke?

Si suami terus jalan ke kereta tanpa berkata sepatah kata.
Tapi dalam kereta si suami terus bersuara...

Suami : Apasal u tanya tak ade org nak ikut?

Isteri : Kenapa?

Suami : U tak nampakke kakak ai tengah demam teruk sampai tak larat nak bangun!
            U tak sensitif langsung!

Isteri  : Lar...kan dah pergi jumpa doktor...Doktor pun kata demam biasa...
          
Suami :  Parents ai tu nak jaga dia...Yang u p tanya soalan macam tu pasal apa?

Isteri   : OOooo...ai tak tahu pula parents u nak jaga..lagipun niat ai cuma bertanya..
             Salahke?Lagipun suami diakan ada....


Di rumah sendiri..

Isteri : hm...kenapalah ai ni asyik mengah jer sejak 2 menjak ni?

Suami : Kenapa macam tu ?

Isteri  : entahlah....harap2 baby dalam perut ni sihat!!

2 jam kemudian...

Suami : Ai dah lama tak jumpa kawan ai...dalam 2 bulan juga...
            Ai turun kejap nak jumpa dia...

Isteri   : Ok... ( senyap sambil berdoa supaya anak yang dikandung dapat lahir ke 
             dunia dengan selamat apabila tiba masanya )

**Isteri yang tidak berapa sihat tidak diambil kisah sebab tidak menunjukkan 
    tanda-tanda yang membolehkan si suami berasa ' sensitif ' dengan keadaan 
    kesihataannya...**

P/s : Aku berdoa semoga si isteri di berikan kesihatan yang baik.
       Semoga ALLAH memberikan nya perlindungan, kesihatan yang baik dan di
       panjangkan umurnya,AMIN!


Situasi ke 2:

Suami : Jomlah kita balik kampung.....Rindu pula balik kampung..Rindu nak
            makan makanan kampung ai....
            Lagi pun dah lama tak tengok muka parents ai....huhu...3 bulan juga tak 
            bersua!

Isteri   : Ok..orang pun dah rindu tengok muka diorang...mesti diorang rindu 
             cucu-cucu diorang yang comel ni...Ai pun rindu juga nak makan makanan
             kampung u....

2 bulan kemudian....

Isteri : Alhamdulilah.....dapat juga rezeki untuk balik kampung ai...
           Tapi kesian u pulak , road tax kena renew,tayar kereta kena tukar,raya pula
            tak lama lagi

Suami : Itula pasal...itulah u nak sangat balik kampung u!

Isteri  : Lar....u kata ok..lagipun ai kira cuti ai juga....lagipun ai mana boleh 
            naik kapal terbang kalau dah lebih 7 bulan,hihihi

Suami : Macam la h u tak jumpa lagi parents u!Bukannya diorang tak mari cini pun

Isteri   : What?Abis tu yang u tu asyik nak bawa ai balik kampung setiap kali 
             cuti apa kes?Lagipun ai cuma jumpa parents ai paling banyak pun sekali setahun

Suami : Itu ai drive, yang tu kena naik kapal 

Isteri   : **tak sempat nak balas "pantun"!!SMS dari anak buah mengatakan kunci
             rumah tak ada**

P/s : Kepada si en.suami itew....what a STUPID joke u made!!
        It shows that only your wife is trying and willing to be one of your
         family !
        Shame on you that you don't deserve pure love from your in laws because 
        even your words shows you are still not enough matured!


Situasi ke 3

Suami : Apesal u ni??Kata kenal huruf tu tapi asyik silap aje memanjang?

Isteri  : Kenal memang kenal tapi asyik terconfused!

Suami : Nak sangat baca tapi tergaga-gagap!ei...

Isteri   : **isteri sibuk mengeja semula**


Kedengaran azan Isyak...

Isteri : Jomlah abang kita solat sama-sama?

Suami : Takpe..u solat dulu ,ai ada nak buat....

Isteri : OK....**dah lama suami aku tak jadi imam....entahlah macam dah bertahun
           pula, bentak hati isteri**

P/S: Kepada semua wanita diluar sana...
          Semoga anda bertemu dengan jejaka pilihan hati yang 
          boleh menjadi  imam untuk anda.Janganlah sekadar mencari jejaka
          yang disegani dan disebabkan pengaruh kuat walhal 
          menjadi imam untuk  keluarga
          sendiri pun paling-paling setahun sekali,2 tahun sekali....


Cerita ini bukanlah tujuan membuka pekung orang yang berkenaan tetapi  sebagai
pengajaran dan mengajar kita supaya sentiasa berfikir untuk menjadi yang terbaik.
Semua manusia melakukan kesalahan tetapi kalau iktibar tidak diambil pun tidak berguna..
Mencari untuk bekalan ke akhirat adalah lebih baik ,bersederhana pada dunia ini
adalah lagi molek,hehehe...*budjet ustajah,hihihi *
           

July 20, 2012

Selamat Berpuasa


Assalamualaikum bloggers....Ni Hao!Apa Khabar?How Are you?


Seperti yang sedia maklum,esok seluruh umat islam akan mula berpuasa...Alhamdulilah!
Terima Kasih Ya ALLAH kerana telah memberi kami peluang untuk berada dalam bulan
ramadhan,insyaallah...

Oleh itu saya ingin memohon ampun sekiranya saya pernah menyakitkan hati anda semua
samada dalam keadaan sedar atau tidak.

Selamat Menjalankan Ibadah Puasa Semua!

And to my Mr.Dota ....Happy Anniversary Abang!!!
Thank you so much for being part of my life....
Thank you so much for being there when i need you  *even in hardest time,:)* ......
Thank you so much for loving and taking care of me...
May ALLAH bless our family and journey with eternal peace, AMIN!

I Love US!!

happiest moment 

July 10, 2012

Apa erti kehidupan kalau tiada .......

Apalah erti kehidupan kalau hidup tiada warna-warni?
Apalah erti kehidupan kalau hidup 100 tahun tidak sembahyang?
Apalah erti kehidupan tanpa pegangan agama dalam hidup?
Apalah erti kehidupan kalau ada rumah tapi tiada ketenangan hati?
Apalah erti kehidupan kalau suami atau isteri tidak merasa kebahagian?
Apalah erti kehidupan kalau kita suka memburuk-burukkan orang?
Apalah erti kehidupan kalau tanpa anak-anak?

huhuhu.....

June 5, 2012

Risau,risau,risau..



What a hectic weekdays and weekend!Huwaaaaaaaaaaa...
Memang rasa nak nangis sambil melaung pun ada!
The good news was we're had great moment in Bandung-Jakarta for 5 days 4 night..
Family getaway merangkap shopping,kakakak.....
Nantilah aku share gambar tapi bukan sekarang sebab aku masih belum ada mood,:)
Aku masih risau c debab aku semakin susut disebabkan demam+cirit+batuk+selsema..
Alhamdulilah,memang ada perubahan cuma cirit tu tiba-tiba datang 3-4 kali dalam sejam...
Sudahlah makan ubat memang payah sambil boleh kena cubit sebab geram punya pasal..
Petang ni nak pergi beli ubat homeopati pula...aku harap dan berdoa semoga aira cepat sembuh..
Mumy memang dah tak sanggup tengok dan dengar suara yang menangis,huhuhu...
Nasib baik juga emi sihat walafiat cuma jumaat tu dia demam..kesian  tapi memang senang nak makan 
ubat...AKu pulak,hm....lepas 3-4 jam makan akan ke tandas ,dahsyat tul...sampai aku rasa takut nak makan !!!!!!!

May 24, 2012

Banjir



Hm.....x payahlah cerita kejadian...yang penting "PANAT" kasi kaut tu air..huhuhuhu

May 21, 2012

Alhamdulilah...

Salam Isnin untuk anda semua....
Sekarang ni cuaca memang panas terik dan alhamdulilah semalam barulah ' bau ' hujan.
Anak-anak pun batuk dan selsema...huhuhu....
Alhamdulilah,rezeki semakin bertambah..
Syukur kepada ALLAH kerana memberi aku peluang untuk merasa nikmatnya sekali lagi!!
Kepada yang memberi kepercayaan kepada aku sehingga melayakkan aku mendapatkannya jutaan ucapan Terima Kasih, Hanya ALLAH yang dapat membalas budi Tuan dan Puan!!
Doaku agar aku lebih cekal , tabah dan sihat walafiat untuk menghadapi segala ujian dan cabaran,AMIN!

P/s: 4 hari lagi sebelum family vacation,ehehehehe.....

May 8, 2012



I am toooooooooo pissed off with someone!
Bagi betis mau paha!!!Fullstop!!!!!




May 7, 2012

Family Vacation

Assalamualaikum bloggers....
How are you?How was your weekend?
Oh yes...' Selamat Hari Wesak ' kepada yang menyambutnya.

My weekend was normal.Cooking and ' fully time housewife '....ahahaha...bolehkah macam tu?
But no house chores,laundry or what ever..just relax, chilled out and watching the
DVD...( we love watched DVD ),:).....Because of my craziness of baking, i can tell you that every week i'm baking.Can you imagine the fridge is out of space because of the cream cheese, whipping cream , butter and milk!!!ahahaha....i don't mind spending time and money because of the craziness!!!wakakaka...
But in  the end,i am the one who will finished up all the messed up and cakes!!
See??Theres no helpers and no body one to be my 'judge'....
Therefore, I have to make sure my sisters and nephew will stayed at home on weekend then i've the courage
to baked!huhuhu......;(

Cut the crap ......We are counting days!!!!Yippieeee....it's not just us ok, my sister,MIL,FIL,SIL,BIL, and nephews!!!!Rasa terketar-ketar tangan dan lutut ni sebab rasa macam nak berlari dan menangis bila sampai di 'SANA"...akakakak....poyo jer tau!!!I will let you know when the time is come...ahahah...dasat sungguh!!
Biasalah,ini kan first time pergi sana,ahahaha!!!!



April 30, 2012

NAYATI SHAMELIN MOODLIAR


Word from his family:
What Happened:
This morning at 7:40 my son was abducted on the corner of Jalan Kiara 1 and Jalan Kiara. He was on his way to the Mont Kiara International School. 

He was abducted by 3 men in a black Proton Gen 2.

Appeal to Public
Nayati is 12 years old with dark brown hair and brown eyes. He is mixed origin of Indian and caucasian. Dutch nationality. He is 1.5 meters. He was last wearing his MKIS white school shirt and green shorts. 

If you have information regarding this case please call the police 999 or the Mont Kiara International School 0320938604.
Appeal to the Kidnappers:
Please return our son Nayati. He is our only son. He is a good boy and we need him back. We don’t want any trouble, we just want our son back. It’s not too late to let him go. Nayati will find his way home. 

Please contact me so we can work this out. Phone: 019 233 3065. I repeat 019 233 3065

Rencana asal dari  http://busuk.org/ping/view/173251

P/s : Let us pray for his safety!!


Update: Nayati Shamelin selamat kembali ke pangkuan keluarga.
                 



April 19, 2012

Breast Feeding Journey

Alhamdulilah,alhamdulilah,alhamdulilah......
Syukur ke hadrat ALLAH yang memberikan aku kekuatan dan rezeki yang tidak pernah putus.
Dari hari pertama hingga sekarang aku masih dan akan menyusukan anak aku sehingga 2 tahun.

Kalau mummy -mummy di luar sana perasan,iklan susu tin ni memang gempak gila!!!
Siap promosi kepandaian anak masing-masing disebabkan susu formula.
Tuan-tuan dan Puan - Puan sekalian, susu yang terbaik untuk bayi yang berumur 6 bulan ke bawah adalah susu ibu.Oleh itu, ibu-ibu silalah berusaha untuk buat yang terbaik.

Dari pengalaman aku sendiri, anak sulung aku menyusu dari lahir tetapi campur dengan susu tin disebabkan:

1.  Aku malas!!!Padahal bangun untuk buat susu tin lagi menyeksakan.

2.   Bila berpantang,aku dijaga oleh mumy dan ummi. Jadi kesedaran untuk susu badan adalah berada    
      pada tahap yang sangat minimum.

3.   Masa aku mengandung aku tak menyimpan niat atau cari blog untuk penyusuan susu ibu (ahahahah)

4.   Faktor kawan-kawan.

Kepada ibu-ibu di luar sana sentiasalah memohon rezeki kepadaNYA.
Aku sendiri pun tidak menyangka aku boleh bertahan sampai ke hari ini,hehehe...

pstttt...kenapa kerajaan tak besarkan budjet untuk buat iklan susu ibu yang gempak dalam TV yer??

April 2, 2012

Bayar Puasa

Hari ini aku memulakan sesi membayar puasa yang dah lama tertangguh disebabkan dugaan makanan yang melampau,ahahahah.....
Hari ini juga kena siapkan Monthly Rainfall untuk bulan Mac...
ewwwww....mengantuk tahap gaban ni...Jom kawan-kawan kita bayar puasa,hukhukhuk...
Tolong doakan supaya aku tahan dengan dugaan ye...

March 28, 2012

Mood Swing

Bulan Mac ni dah dua kali aku cuti...kurang sihat pun iya, jaga anak pun iya...
Kalau anak sakit pun aku jaga...tak pernah lagilah aku bercuti yang semata-mata untuk diri aku sendiri..
Bukan mengeluh atau marah yer,cuma aku rasa boring sebab keadaan sekeliling....
No day out with friends or bestfriend or girl...ahahaha...
Bestfriend tu memang ada tapi masing-masing busy mencari duit yang tidak pandai cukup-cukup...
Entah berapa banyak yang dorang mau gali...tp ramai-ramai kawan belum lagi aku pernah dengar yang ajak 
p ceramah agama di masjid...Nasib baiklah ofis ni ada buat ceramah agama sebulan sekali yg pendengarnya
rata-rata veteran dan bolehlah kira dengan jari orang muda...Memang dah lama sangat aku x pergi tempat 
yang bagi ilmu akhirat ni,dahsyat!!!
Kalau cari duit setengah mati ibarat " each second is money "...solat pun macam " chipsmore  ".....
hm....oppsss...sori ar...aku bagi motivasi untuk diri sendiri ni...tiada kaitan yang hidup atau pun mati...ahahah
By right now....

" Please don't think about others problem"...
" Do more harder things and love most "...( ini yang saya paling suka )
" Stop the crap question, answer and problem"....
" Ask from the Almighty , seek for guidance, light and happiness"...

Thank you Allah for giving me the strength that i would never believe that i have...
Thank You Allah for choosing me....
Alhamdulilah......

March 21, 2012

Jalan-Jalan

* Picutre taken during the Exhibit....sori ya,ai lupa*





                       P/s : ada sesiapa tahu di mana jual topi boboboi?

March 14, 2012

True Spa for Me


Hello March!! Wedding invitation,school holidays and for sure its my birthday!!!!!
Thank you so much abang!!!!Great spa for me of the day...oppsss...both of us!

Waiting space...cool!!!
**aku guna HP je **
**Foot Massage**

After that....sesi 'gosok' badan....kikiki...tang ni x bolehlah upload sb privacy...
Best jugala pampering diri ini...terasa begitu berharga...ahahaha...