September 12, 2012

Jawab Saya......

Kadangkala soalan kebudak-budakan akan keluar dari mulut orang dewasa, padahal soalan
yang ditanya adalah berulang dan kita sendiri akan tahu jawapan itu akan keluar dari mulut orang yang kita tanya, misalnya..

A : You makan apa tu? *sambil melihat pinggan si B*

B : *sambil senyum dan menjawab* Mee goreng mamak!

    ( si B akan berkata-kata dalam hati, *takkanlah tak pernah nampak orang lain makan mee goreng mamak*

....ahahaha,begitulah selalu!!!Cara kita hendak memulakan perbualan tapi kekurangan idea..

Tapi, bila kanak-kanak kecil yang petah bercakap dan kerap bertanya soalan mencabar minda sometimes you will trying find or explained it in the very best answer!

" Kenapa nama ubat warna kuning tu antibiotik?Kelakarkan nama ubat tu? ".....
" Kenapa doa mumy takde nama .........? ".....
" Macammana kita nak doa kepada ALLAH untuk orang yang sakit dada?"....
" Kenapa orang buang sampah di sini?".......

All the time is Kenapa,Bagaimana dan Macammana....ahahaha.....
Thank you ALLAH for giving the very best family ....I Love three of you,:)...
Opssss....I forgot the ' sweet pea '!!!!!

2 comments:

Just said...

Hahahah... pening mau layang soalan anak2 kan mil. Sgt teknikal betul. hahahah..

Maymel said...

ahahah....kadang-kadang sampai sy suruh KIV tu soalan sb kadang-kadang wrong timing,kikiki...:)